image

Хто в Україні виробляє зарядки для електромобілів?

26.12.2019Мрозакевич Роман

Завдяки активному розвитку ринку електромобілів в Україні, утворилася абсолютно нова ніша - ринок зарядної інфраструктури, а інвестиції в зарядні станції стали хорошим бізнесом. 

 

Та найважливіше те, що цією тенденцією успішно скористалися українські виробники електрозаправок, які запропонували якісні та недорогі рішення, відвоювали значну частину ринку, і тепер готові виходити на іноземні ринки.

 

У цій статті ми розглянемо всіх українських виробників зарядних станцій для електромобілів.

 

EcoFactor, м.Одеса

https://charge.ecofactor.eu/

 

EcoFactor - це одеська компанія, яка працює у декількох напрямках:

  • розробка та тюнінг електромобілів (в т.ч розробка першого в Україні електротрактора)
  • виробництво та розробка зарядних станцій для електромобілів
  • розбудова власної мережі електрозаправок
  • сервісне обслуговування електромобілів.

 

Компанія виробляє зарядні кабелі, а також всі типи зарядних станцій - настінні, наземні, переносні. Окрім цього, компанія розробила та проводить останні етапи тестування швидкісної зарядної станції потужністю 56 кВт.

 

Придбати продукцію EcoFactor можна в офіційного дилера - інтернет-магазині Faraday.



Автоентерпрайз, м.Харків

https://www.autoenterprise.com.ua/

 

Автоентерпрайз - це харківська компанія, яка є одним із найбільших імпортерів електромобілів, має одну з найбільших мереж електрозарядних станцій в Україні, а також має власні потужності по виробництву електрозаправних станцій. 

 

Компанія пропонує всі типи зарядних станцій - починаючи від домашніх настінних, закінчуюючи розумними швидкісними зарядками.

 

Окрім виробництва зарядних станцій, компанія розробила власний софт(мобільний додаток) для платної зарядки.

 

Octa, м.Київ

http://www.octa.energy/

 

Octa займається розробкою та виробництвом зарядних станцій та зарядних кабелів. Найпопулярнішою моделлю електрозаправки є антивандальна зарядка типу Octa Wall W122-SL.

 

Зараз компанія завершує тестування розумних станцій із OCPP-протоколом. Також Octa спільно з компанією ТОКА розробляють перше в Україні комплексне рішення для зарядної інфраструктури на багаторівневих паркінгах. 

 

Придбати продукцію Octa можна в офіційного дилера - інтернет-магазині Faraday.



E-line, м.Дніпро

https://e-line.io/

E-line - виробник зарядних станцій із Дніпра. Компанія не лише виробляє зарядні станції, але і розбудовує власну мережу зарядних станцій в Україні. Окрім цього компанія працює над створенням мобільного додатку.

 

В асортименті продукції є всі типи зарядних станцій: від домашніх до швидкісних. 

 

Придбати продукцію E-line можна в офіційного дилера - інтернет-магазині Faraday.



Greenfuel, м.Київ

https://www.greenfuel.in.ua/

 

Greenfuel - компанія із Києва, заснована у 2014 році. Виробляє такі типи електрозарядок: настінні, наземні (типу стовпчик). 

 

У листопаді 2019 року компанія почала виробляти розумні зарядні станції, які підтримують OCPP-протокол. Із підтримкою цього стандарту станції Greenfuel можна підключати до будь-якого білінгу.



ChargeX, м.Київ

https://chargex.net/

 

ChargeX - український стартап із Києва, який займається комплексними рішеннями для електрозарядної інфраструктури. Компанія розробляє не тільки зарядні станції, але і розробила софт для управління електрозаправками.

 

Компанія ChargeX в рамках програми “Кліматичні ваучери” виграла грант від ЄБРР на розробку зарядної станції у пластиковому корпусі. Зарядну станцію у новому пластиковому корпусі обіцяють презентувати найближчим часом.




Елміз, м.Київ

http://www.elmiz.com/

 

Компанія “Елміз” утворилася в 1996 році на базі “Київського радіозаводу”. Компанія спеціалізується на виробництві обладнання для космічної, гірничодобувної та оборонної галузі. 

 

У 2016 році компанія презентувала 75-кіловатну швидкісну зарядну станцію. Окрім цього, зараз ведеться розробка швидкісних зарядних станцій потужністю 20 кВт на основі протоколу CHAdeMO.

 

 

Елекар Групп, м.Запоріжжя

http://www.elecargroup.com.ua/

 

Elecar Group - запорізька компанія, яка виробляє зарядні станції змінного струму (AC) типу “стовпчик” та настінні.

 

Зарядні станції мають вбудований Wi-Fi модуль для віддаленого контролю однієї чи групи (мережі) станцій.



UGV Chargers, м.Запоріжжя

http://smart-chargers.ugv.ua

 

UGV Chargers - підрозділ компанії “Інфоком” - досить новий гравець на ринку виробників зарядних станцій. Компанія виробляє зарядні станції змінного струму (AC) та є імпортером в Україну швидкісних зарядних станцій.

 

Окрім зарядних станцій, компанія Інфоком розробила мобільний додаток UGV Chargers для управління зарядними станціями. До білінгу від UGV Chargers можна підключати станції від компанії Octa, про які згадувалося вище.